Overzicht van onze diensten

Quick Search

Binnen 5 dagen een advies van de recruiter op basis van een analyse van het real-time arbeidsaanbod op basis van het functieprofiel. Dit advies wordt vergezeld met een aantal anonieme CV’s die gevonden zijn op basis van het profiel. Doel van de Quick Search is om inzichtelijk te maken wat de haalbaarheid is van een eventuele wervingsopdracht.


Vacaturetekst

Onze recruiter helpt u met het vaststellen van het profiel en het maken van een wervende vacaturetekst die geschikt is om te plaatsen als vacature en te sturen naar geïnteresseerde kandidaten.


Internet Search

Gedurende een maximale periode (meestal 2 maanden) werven wij kandidaten via internet. Deze vinden wij in de databases van verschillende Jobboards en Social Media. Naast het proactief werven van (latent)zoekende kandidaten plaatsen we de vacature indien gewenst ook op onze eigen website en de diverse Jobboards alsmede verspreiding via ons social media netwerk.

Zowel ontvangen sollicitaties als proactief benaderde kandidaten worden geselecteerd op basis van het CV. Bij geschiktheid wordt in een telefonisch of skype interview een presentatie gegeven van onze opdrachtgever en de betreffende openstaande functie en wordt inhoudelijk met de kandidaat over zijn/haar profiel gesproken.

Het CV inclusief motivatie, beschikbaarheidstermijn, salarisindicatie en verslag van de telefonische selectie ontvangt u per mail zodat u de kandidaat kunt uitnodigen.

U ontvangt op gezette tijden een verslag van onze werkzaamheden inclusief een statusoverzicht van benaderde kandidaten

U betaalt een vaste lage startfee en een vaste lage prestatiefee onafhankelijk van het salaris van de kandidaat.


NIEUW Agile SearchNIEUW

In nauwe samenwerking met onze opdrachtgever is deze dienst geschikt voor de moeilijk invulbare vacatures. De functiegroepen met een grote krapte op de arbeidsmarkt vragen om een nieuwe nóg persoonlijkere aanpak en is met name geschikt voor IT gerelateerde functies.

Na een testperiode is deze dienst per 1-1-2018 beschikbaar voor al onze opdrachtgevers. Meer informatie.


Online Recruiter

Een toegewijde recruiter die u voor een maximaal aantal afgesproken uren flexibel kan inzetten ter ondersteuning van uw wervingsproces. Al onze beschikbare diensten kunnen hiervoor worden ingezet. U kiest een bundel tegen een vaste fee waar u voor een maximale periode van 1 jaar flexibel gebruik van kunt maken. Uiteraard ontvangt u volledige transparantie in wat wij wanneer voor u gedaan hebben inclusief een overzicht van alle kandidaten.


Selectie Interview

De eerste face to face selectiegesprekken kunt u in alle vertrouwen uit handen geven aan onze professionals. Op basis van de STAR-methodiek zullen wij een gesprek van zo’n 60 minuten voeren met de geselecteerde kandidaat. U ontvangt een volledig verslag van dit gesprek met een advies om de kandidaat af te wijzen of uit te nodigen voor een 2e gesprek bij uw organisatie. De gesprekken kunnen zowel op een door ons gekozen locatie (tegen meerprijs) of bij uw organisatie plaats vinden.


Referentie Check

Weet u wie u wilt aannemen dan adviseren wij een referentiecheck die we uiteraard voor u kunnen verzorgen. Wij nemen contact op met de door de kandidaten voorgedragen referenten en zullen deze bevragen op de benodigde competenties.


Tarieven

Benieuwd naar onze vaste lage tarieven? Stuur ons een bericht en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op!