Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 6 september 2018

Ontwikkelingen arbeidsmarkt

Bron: https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/dashboard-arbeidsmarkt

Voor de zomer hadden we 251 duizend vacatures openstaan in Nederland. Ten opzichte van het eerste kwartaal een verdubbeling in toename, waarmee het recordaantal van eind 2007 werd overtroffen. De laatste 5 jaar groeit het aantal vacatures elk kwartaal. De verwachting is dat dit verder zal doorzetten. Zowel de kort- als langdurige werkloosheid daalt substantieel. De verwachting is dat later in dit jaar de spanning op de arbeidsmarkt gelijk wordt aan 2008 toen er 1,3 werklozen waren per openstaande vacature.

Wilt u liever een latente of actieve baanzoeker?

Voor een makkelijk invulbare vacature zijn er meer dan voldoende geschikte kandidaten die ook nog eens actief zoekend zijn. Een vacature plaatsen op bijvoorbeeld een carièresite of op social media leidt dan tot een mooie vangst in binnengekomen sollicitaties. Of de juiste er dan tussen zit is een beetje een gok, maar met meer dan voldoende reacties zou u safe moeten zitten.

Maar als u toch iets specifiekere functie-eisen en wensen heeft, er minder actief zoekenden voor uw vacature zijn, dan is er meer nodig, dan kunt u niet meer afwachten maar zult u proactief aan de slag moeten gaan in de richting van uw doelgroep. U zoekt de latent zoekende kandidaat.

Voor deze groep heeft het weinig zin om alleen een vacature te plaatsen en te wachten totdat er iemand reageert. Je zult de kandidaat moeten gaan benaderen waar hij/zij zich bevindt. Dat kan fysiek zijn (beursen, evenementen) of online. Het overgrote deel van de Nederlandse beroepsbevolking is online te vinden. Enkel bij IT-ontwikkelaars zie je een terugtrekkende beweging, ze zijn er wel, maar moeilijker te vinden omdat ze na tig keer te zijn benaderd simpelweg niet meer gevonden wíllen worden.

En als je ze dan gevonden hebt, dan moet je met een goed verhaal komen. Ze zijn immers niet echt op zoek. Wat maakt uw organisatie uniek, waarom is het zinvol om een keer een kop koffie te komen drinken om de mogelijkheden te verkennen.

Heeft u ondersteuning nodig bij het vinden van de latente en/of actieve zoeker?

Neem dan contact met ons op viainfo@internetwerving.nl of 0318-651535.

Herhaling Privacy Statement

Ook wij ontkomen er niet aan om te kijken of we voldoen aan de wet en zorgvuldig omgaan met de gegevens van onze opdrachtgevers en kandidaten. Voor ons is het gelukkig relatief eenvoudig omdat wij geen bestand hebben met kandidaten.

“The Internet is our database” is niet voor niets ons credo. Toch slaan wij gegevens met toestemming van de kandidaat tijdelijk op en sturen deze door naar onze opdrachtgevers. Hoe we dat precies doen leest u in ons privacy statement.

Heeft u daar nog vragen over of wilt u weten hoe u in ons systeem staat geregistreerd dan kunt u hierover natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief gemist?

Ook betaalde carrièresites scrapen!

We begrepen er niks van… ineens stond de vacature die wij geplaatst hadden namens onze opdrachtgever op de Nationale Vacaturebank er twee keer op.

Voor ons was helder welke we zelf geplaatst hadden: strakke lay-out, aantrekkelijk en duidelijk richting de potentiële kandidaat. In de andere vacature stond de tekst schots en scheef en was een deel van de vacaturetekst verwijderd. Onze opdrachtgever was geheel terecht not amused, maar wij wisten zeker dat we het niet zelf geplaatst hadden….

Na een misbruik melding, bleek dat de betreffende carrièresite zelf de oorzaak was. Dit was de reactie: “Nationale Vacaturebank zoekt en toont, volledig geautomatiseerd, actuele vacatures van directe werkgevers.” Kortom, ze hebben de overstap naar “scrapen” gemaakt.

Wat ons betreft een bizarre ontwikkeling omdat het ongevraagd is en er tegelijkertijd voor betaald moet worden. Op deze manier heb je geen grip meer op de uitstraling die je als werkgever wilt hebben naar je potentiële nieuwe medewerkers. 

Mocht u zelf vacatures op uw website plaatsen, wees er dan scherp op dat als ze automatisch gekopieerd worden, ze er in ieder geval netjes uit zien. En mocht u daar hulp bij nodig hebben dan horen we dat graag.

Wij houden de ontwikkeling goed in de gaten!

Facebook Vacatures

Na Google en LinkedIn is nu ook Facebook toegetreden tot de recruitmentmarkt. Uiteraard zijn we dit gelijk gaan testen om te bepalen voor welke vacatures Facebook als medium geschikt is. Tot nu toe zijn de resultaten erg hoopgevend. Op alle functieniveau’s komen reacties van kandidaten binnen. Zien hoe dat er dan uit ziet, hier treft u het overzicht van vacatures op onze pagina.

Voor de gebruiker is het erg makkelijk gemaakt, zowel aan de kant van de vacatureplaatser als aan de kant van de kandidaat. In alles zie je terug dat het in beginsel met name gericht is op het midden- en kleinbedrijf dat via Facebook al veel gebruik maakte van het plaatsen van advertenties in hun lokale markt.

Omdat je als plaatser van een vacature o.a. de locatie vrij kunt kiezen is het ook voor ons een goede tool om in te zetten voor onze opdrachtgevers die verspreid zitten door heel Nederland. Kandidaten reageren via Facebook Messengerkrijgen direct een bericht terug en de communicatie wordt in de module zelf opgeslagen. Doordat kandidaten op Facebook nu ook een cv kunnen aanmaken wordt het steeds interessanter voor recruiters om hier gebruik van te gaan maken.

Referenties

De diversiteit in opdrachtgevers en functies maakt ons werk iedere dag weer aantrekkelijk. Wij zijn trots op onze opdrachtgevers om voor te mogen werven. Dat maakt het makkelijker om een kandidaat te overtuigen om in gesprek te gaan.

Een voorbeeld is Eestairs, een prachtig bedrijf met een enorme passie voor mooie ontwerpen. Dit kwartaal hebben ze met hulp van ons een Trappenbouwer Metaal aangenomen. Naast een referentie voor op onze site hebben ze ons aanbevolen bij een ander bedrijf in de omgeving waar we nu ook voor aan het werven zijn. Een mooier compliment bestaat niet.

Afgelopen kwartaal hebben we met veel plezier onze eerste opdracht mogen uitvoeren voor Transavia. “De manier van werken spreekt mij erg aan, omdat deze past bij de waarden …

..lees verder.

Fijne Zomer

Wat een heerlijke zomer hebben we gehad! Inmiddels is het team weer compleet en zien we gelukkig andere “out of office” berichten weer afnemen. Er ligt een grote uitdaging voor ons de komende periode, met name door de wederom krapper wordende arbeidsmarkt. Maar gelukkig zijn er nog meer dan voldoende functiegebieden waar we nog relatief makkelijk de juiste kandidaat voor onze opdrachtgever kunnen vinden.

We hopen op een mooie nazomer qua weer en natuurlijk qua samenwerkingen! Team I-recruiting staat fris en fruitig in de startblokken om ook u te ondersteunen bij het invullen van uw vacatures!

Martijn, Dorien, Nicole, Elise & Mirjam
I-recruiting BV, Kelvinstraat 25, 6716 BV Ede

Ook te bereiken via FB Messenger: https://www.facebook.com/irecruitingbv/

 

 

Nieuwsbrief 4 juni 2018

 

15-jarig jubileum & openingsborrel

Op vrijdag 20 april jl. vierden we ons 15-jarig jubileum en de opening van ons nieuwe kantoor. We hebben genoten van de gesprekken, de verbindingen die we zagen ontstaan en we willen iedereen danken voor de aanwezigheid en de vele kado’s die we hebben mogen ontvangen.

Referenties

Stom natuurlijk, wel opdrachten evalueren met een opdrachtgever, feedback intern delen en dan niet om een referentie vragen. Dit gaan we vanaf nu wat actiever doen, zodat potentiele opdrachtgevers ook kunnen zien waarom onze huidige opdrachtgevers tevreden zijn.

We hebben afgelopen periode een mooie referentie gerkegen van de Directeur Human Resources van Smurfit Kappa Benelux “I-recruiting begrijpt de benodigde dynamiek binnen onze organisatie en denkt in oplossingen”

Ook Monuta heeft onze toegevoegde waarde beschreven  “I-recruiting heeft zich snel en flexibel aangepast aan de werk en communicatieprocessen…

..lees verder.

Ontwikkelingen arbeidsmarkt

Wij ervaren in bijna alle branches en functiegroepen dat de krapte op de arbeidsmarkt aan het toenemen is. Gelukkig neemt de dynamiek ook steeds meer toe en zijn medewerkers sneller bereid om van hun huidige baan over te stappen naar een nieuwe uitdaging. Daarmee wordt de groep actief- en latent zoekenden groter.

De Dashboard Arbeidsmarkt van het CBS laat ons het beeld in cijfers duidelijk zien:

Privacy Statement

Ook wij ontkomen er niet aan om te kijken of we voldoen aan de wet en zorgvuldig omgaan met de gegevens van onze opdrachtgevers en kandidaten. Voor ons is het gelukkig relatief eenvoudig omdat wij geen bestand hebben met kandidaten.

“The Internet is our database” is niet voor niets ons credo. Toch slaan wij gegevens met toestemming van de kandidaat tijdelijk op en sturen deze door naar onze opdrachtgevers. Hoe we dat precies doen leest u in ons privacy statement.

Heeft u daar nog vragen over of wilt u weten hoe u in ons systeem staat geregistreerd dan kunt u hierover natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Nieuwe opdrachten

De huidige arbeidsmarkt is ons goed gezind. Opdrachtgevers bij wie tijden geen vacatures waren of die makkelijk werden ingevuld door ze enkel op de eigen website te plaatsen komen weer bij ons terug. Soms zelfs na 10 jaar! Het maakt ons heel trots, dat we na zoveel jaar nog steeds de aangewezen partij zijn om mee samen te werken.

En ook nieuwe opdrachtgevers die niet meer geloven in het no-cure-no-pay principe, die flexibele ondersteuning nodig hebben of exclusiviteit verwachten in de search-opdrachten weten ons inmiddels te vinden. Met deze nieuwe opdrachtgevers streven we ook naar een langdurige samenwerking.

Afspraak maken?

 

Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken bij het werven van de juiste medewerkers voor uw organisatie? Wilt u graag weten of een Online Recruiter, Internet Search of Agile Search het beste aansluit op uw wensen? Dan komen wij graag een keer bij u langs om onze dienstverlening toe te lichten.

U kunt ons bellen op 0318-651535 of een reply op deze mail sturen zodat we een afspraak voor u inplannen met Martijn de Jonge of Mirjam Bink.