Hoe word ik als kandidaat gevonden?

Vindbaar zijn op het internet is belangrijk als je een baan zoekt. Hieronder volgen een aantal algemene tips die je hopelijk verder helpen in het vinden van je volgende nieuwe baan!

Trefwoorden

Om je CV goed te kunnen laten vinden op het internet moet het trefwoorden bevatten die aansluiten op de trefwoorden die een recruiter gebruikt in een zoekopdracht. Zoekt een recruiter naar een “verkoper buitendienst” dan komt je CV alleen naar boven drijven als je de woorden “verkoper” en “buitendienst” ook echt in je CV voorkomen. Wij zullen als specialist zoveel mogelijk trefwoorden meenemen in onze zoektocht maar er zijn natuurlijk talloze recruiters die bijvoorbeeld alleen op accountmanager zoeken en dan zou jij niet naar boven komen in de zoektocht als je juist verkoper buitendienst als functietitel hebt staan. Datzelfde geldt voor opleidingen en functiegebieden. Het is dus de kunst om je te verplaatsen in waar een recruiter op zou kunnen zoeken om jou als perfecte kandidaat te kunnen vinden.

Titels

Het is verstandig om functietitels te combineren met de branche waar je werkzaam bent, zeker als je in dezelfde branche wilt blijven werken. Een projectmanager in de grafische industrie is toch heel anders dan een projectmanager in de IT. Daarnaast is het van belang dat de titel van je CV duidelijk is en wat zegt over jou als kandidaat. Wat je achtergrond is (functie, opleidingsniveau) en wat zoek je, als je dat in een paar woorden kunt omvatten zal een recruiter sneller op jouw CV klikken.

Harde criteria

Een recruiter kijkt als eerste naar de harde criteria: opleidingsniveau, huidige of laatste functie, woonplaats, bezit rijbewijs, ambities. Komen die overeen, dan gaat een recruiter over het algemeen pas verder kijken in het CV. Het CV zelf moet overzichtelijk zijn, en er moeten niet te veel vragen ontstaan. Zit er voor een recruiter een “vreemd gat” in een CV, leg het uit.

Bovenstaande tips moeten je helpen in jezelf beter vindbaar te maken op het internet, en wie weet belt één van onze recruiters je dan wel voor je nieuwe droombaan op!

 

Vacature zoeken